• OMX Baltic0,45%261,8
  • OMX Riga0,1%881,81
  • OMX Tallinn0,16%1 683,99
  • OMX Vilnius0,6%1 012,12
  • S&P 5000,4%5 745,37
  • DOW 300,62%42 175,11
  • Nasdaq 0,6%18 190,29
  • FTSE 1000,2%8 284,91
  • Nikkei 2252,79%38 925,63
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%103,51
  • OMX Baltic0,45%261,8
  • OMX Riga0,1%881,81
  • OMX Tallinn0,16%1 683,99
  • OMX Vilnius0,6%1 012,12
  • S&P 5000,4%5 745,37
  • DOW 300,62%42 175,11
  • Nasdaq 0,6%18 190,29
  • FTSE 1000,2%8 284,91
  • Nikkei 2252,79%38 925,63
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%103,51
  • 12.03.15, 14:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Viktus, rahva tulevane lemmik

Igal toiduarmastajal on varuks üks väike nurgatagune kohakene, mida sõbrad veel ei tea, aga kus on “linna parim pardifilee” või “lihtsalt fantastilised salatid”. Viktusel on kõik eeldused saada üheks nendest.
Mõned kuud vana söögikoht Viktus Tallinnas Kaarli kiriku läheduses üllatab põneva menüüga. Väikses söögikohas pakutakse nii tiigerkrevette ja kammkarpe kui ka ramen-suppi ja sushi’t. Esindatud on erinevad rahvusköögid.
  • Mõned kuud vana söögikoht Viktus Tallinnas Kaarli kiriku läheduses üllatab põneva menüüga. Väikses söögikohas pakutakse nii tiigerkrevette ja kammkarpe kui ka ramen-suppi ja sushi’t. Esindatud on erinevad rahvusköögid. Foto: Julia-Maria Linna
Maitseelamus
Viktus 
23 p (30 võimalikust)
Toit: 7 pTeenindus: 8 p Interjöör: 8 P 
Aadress: Toompuiestee 4, TallinnTelefon: 516 7101Avatud: 12–23Põhiroogade hinnavahemik: 7-10 eurot
Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest
Uue Maailma, Kassisaba ja Tõnismäe piiril asuv väike kohvik on oma hindadelt ja menüült parajasti selline väike kodukandikohvik. Ometi on südalinn siinsamas, nii et kergelt kättesaadav kõigile. Sellisel väikesel kohakesel on kõik eeldused saada sotsiaalmeedia lemmikuks. Kas või juba sellepärast, et Viktuse road näevad kaunid välja ja neist tehtud pilte saab uhkusega Facebooki ja Instagrami üles panna.
Ambitsioonikas menüü
Huvitaval kombel on pilditegijate-toidublogijate hulgas eriti palju just pardifilee asjatundjaid. Niipea kui ilmub mõni uus koht, kus menüüs pardifilee, kiidetakse see linna parimaks. Praegu on järg Viktuse käes, olen kuulnud-lugenud nii “linna parimast pardifileest” kui ka “suurepärasest tuunikalast”.
Viktusel on populaarsuseks kahtlemata sisu, aga pigem mõõdukate hindade ja suhtlusvõimeliste teenindajate kui pardifilee ja tuunikala pärast. Pardifileed ma ei maitsnud, usun niigi, et kui tooraine vähegi kvaliteetne, siis on vähe võimalusi seda ära rikkuda. Aga tuun on selline imelik kala, mis mõõdukate hindadega kokku sobida ei taha ja ka Viktuse oma polnud erand: tugev marinaad ja ülemäärane soolasus tegid hõrgutisest “lihtsalt liha”, mida ei suutnud lõpunigi süüa.
Väikese mõõdukate hindadega kohviku kohta on menüü ambitsioonikas. Lisaks tuunikala­le leiab sealt veel siia-ceviche'i, tiigerkrevetid, kammkarbid, prantsuspärase supi sinimerekarpide ja krevettidega, isegi ramen-supp on olemas. Päevamenüüs olid kõrvuti pikkpoiss, risoto ja sushi. Nii et igav ei hakka, käi või iga päev – korraga on kohal Itaalia, Prantsusmaa, Jaapan, Hiina, Ladina-Ameerika ja Eesti.
Püüdlik teenindus
Kammkarbilisandiga püreesupp oli tehtud mustjuurest, Burgundia pada sea sisefileest. Pajaroad ei kuulu minu lemmikute hulka, pikalt haududes sulavad maitsed ja tekstuurid minu jaoks enamasti liiga ühtlaseks.
Viktuse oma aga valmistas meeldiva üllatuse, ühepaja-harmooniat oli seal just parasjagu. Ainult serveering tuletas meelde loo rebasest ja kurest, kes teineteise juures lõunal käisid, nii et kõht tühjaks jäi – kausi põhjast ei saanud lisandiks mõeldud kartuli-peekonitampi enne kätte, kui liha ja köögiviljad söödud, pealegi on noa-kahvliga kõrgete servadega kausis teatavasti üpriski tülikas õiendada.
Jooki valides vaatasin seekord veinidest mööda ja eelistasin värskelt pressitud õuna-apelsini-sellerimahla – suurepärane kombinatsioon, mida olen juba paar korda kodus järele teinud.
Kohvik on alles noor, vanust alles mõni kuu. Teenindus veel päriselt ei suju, aga on armas ja südamlik. Poolenisti vabandades, poolenisti kurvastades näitas teenindaja just äsja valmis saanud menüüd, mille kaante materjaliga ta mitte üks raas rahul ei olnud. “Vaja uued lasta teha,” ohkas ta. Põgus usalduslik vestlus kinnitas – Viktus on oma, paraadi siin ei peeta.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.09.24, 12:30
Vaid 2 kuud Telia Digital Hub-ni! Millest räägitakse tippjuhtide klubis?
Eesti suurim juhtimis- ja tehnoloogiakonverents Telia Digital Hub toob 14. novembril Tallinnasse esinema nii kohalikke eksperte kui ka hinnatud välisesinejaid. Vaatame lähemalt, mida põnevat pakub tänavune programm tippjuhtidele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele